keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Intian ihmeitä: Palak paneer


Kasvimaalla on sateista huolimatta menossa erinomaisen runsas pinaatin tuotanto. Ja tokihan satoa kannattaa hyödyntää juuri nyt kun se on parhaimmillaan. Intialainen palak paneer oli jäänyt jonnekin muistinpohjalle kummittelemaan ja tänään se sitten ilmentyi ruokapöytäämme. Tätä ruokalajia on tehty jo useammassa blogissa, oli mistä ammentaa ideoita. Tämä versio meni suurimmaksi osaksi Kurpitsamoskan ohjeistuksen mukaan. Erinomaisen hyvää!

Palak paneer

Neljälle

reilusti tuoretta pinaattia (tai 450 g pakastepinaattia)
paketillinen kotijuustoa tai paneer-juustoa, leipäjuustoa, kotijuustoa, tofua (voi laittaa enemmänkin...)
2 sipulia
1 solo valkosipuli
1 rkl raastettua inkivääriä
loraus oljyä
1 tl jeeraa
reilusti mustapippuria myllystä
1 tl chilijauhetta tai 1-2 tl sambal oelekia
1 rkl jauhettua korianteria
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl garam masalaa
1 tl suolaa
muutama rkl vettä
½ dl kermaa

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna ruokaöljy korkealaitaisella paistinpannulla tai kasarissa. Lisää jeera, chili ja korianteri. Kun mausteet "avautuvat" ja keittiöön valtaa ihana tuoksu, lisää sipuli- ja valkosipulisilppu. Kuullota. Lisää tomaattipyree, mustapippuri, garam masala ja suola. Sekoita hyvin. Lisää (pakaste)pinaatti ja jätä hetkeksi kannen alle hautumaan. Jos käytät tuoretta pinaattia, voit lisätä muutaman ruokalusikallisen vettä, jos keitos tuntuu kovin kuivakkaalta. Kuutioi juusto ja lisää pinaatin joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla hetken. Lisää kerma ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoile riisin, ohran tai linssidahlin kera. Jogurttinen kastike sopii viilentämään tunnelmaa, jos chili polttelee liikaa.