keskiviikkona, elokuuta 27, 2008
Hätävarajälkkäri pappilasta päin
Tämä on kai sitä samaa huttua, jota tuulisella saarella sanottaisiin trifleksi. Oikaiskaa, jos olen ihan väärässä luulossa. Meillä tätä on tehty tänä kesänä monesti ja aina on vähän erilainen versio syntynyt tarjolle. Perusidea lienee se, että taiotaan nopeasti makeaa jälkkäriä niista aineista, mitä kaapista sattuu löytymään. Tähän saa siis näppärästi upotettua kaikenlaiset pussinpohjat ja purkinjämät. Kinuskikastia meillä ei kaapista löytynyt, eikä kukaan sitä hoksannut alkaa keittämään, joten sitä ei nyt ollut. Mutta sopii loistavasti kirpeiden marjojen seuraan!
Pappilan hätävara
iso kulhollinen
1 uunipellillinen sokerikakkupohjaa
1 tlk kuohukermaa tai vatkautuvaa vaniljakastiketta
sokeria tarvittaessa ja maun mukaan
raparperihilloa
punaherukoita (tai muita marjoja/hedelmiä)
pussillinen pieniä marenkeja
kinuskikastiketta
Leikkele sokerikakkupohja sopiviksi paloiksi.Jos hätävaran kanssa on kiirus, kannattaa sokerikakkupohjaa vähän kostutella esim. mehulle, siiderillä tai liköörillä. Asettele palaset aistikkaasti laakeaan tarjoilukulhoon kerroksittain muiden ainesten kanssa. Koristele marjoilla, tomusokerilla ja kukkasilla (huolehdi, että ovat myrkyttömiä).