tiistaina, lokakuuta 16, 2007

Suklaakakkua Savosta


Tätä kakkua on meidän suvussa veivattu aika moniin perhejuhliin. Kuuluu sarjaan varmat nakit, aina. Siinä mielessä näppärä, että voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jos vain kylmäsäilytystilat riittävät. Alkuperäisresepti on 90-luvulla ilmestyneestä Valion keittokirjasta Makujen juhlaa. Tällä kerralla pääsin maistelemaan suklaakakkua Ylä-Savossa, kiitokset vain isäntäväelle myöskin mykykeitosta ja tulisousta sekä rantasaunasta!

Suklaa-juustokakku

pohja:
8 annosta
100g keksejä, 50/50 minttudomino/digestive toimii hyvin
25g voita sulatettuna

täyte:
4 liivatelehteä
170g tummaa suklaata
200g tuorejuustoa
1,25dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2dl kermaa

Vuoraa 22cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Murusta keksit ja sulata voi, yhdistä. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita se jähmettymään jääkaappiin. Sulata suklaa. Sekoita sokerit ja keltuaiset tuorejuustoon, lisää seokseen sulatettu suklaa ja pieneen vesitilkkaan liotetut liivatteet. Vatkaa valkuaiset ja kerma vaahdoksi ja yhdistä ne varovasti tuorejuustoseokseen. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään. Kaakun voi koristella kunnon 90-luvun staililla kermatöräyksillä ja pekaanipähkinöillä. Suosio taattu!