Soittelin tuossa mummini kanssa, tulipa hyvä mieli rupattelusta. Uunissa muhi samaan aikaan Karjalan paisti. Mummi ei kuulemma laita pataan yleensä porkkanaa, minä laitoin. Taattuhyvää talviruokaa, tässä on vaikea epäonnistua. Ja taitaa tämä kuulua Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajankin hyväksymiin "oikeisiin" ruokiin. :)
Anna oli tutkaillut Karjalanpaistin syvintä olemusta tarkemmin, reseptiniksit ongittu Uneliaasta keittiöstä.
KARJALANPAISTI
reilu satsi
reilu satsi
750 g naudan- ja possun paistilihoja
reiluina kuutioina
3 porkkanaa2 sipulia
8 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
1-1,5 tl suolaa
vettä
Kuori ja paloittele porkkana, lohko sipuli.
Lado pataan tai uunivuokaan
vuoronperään kasviksia ja lihoja. Lisää mukaan maustepippurit ja
laakerinlehdet. Mausta suolalla ja kääntele hiukan. Kiehauta vesi
ja kaada lihojen päälle niin, että 2/3 lihoista peittyy.
Kypsennä uunissa ilman kantta ensin
225 asteen lämmössä puolen tunnin ajan, kunnes päällimmäiset
lihapalat ovat ruskistuneet. Ota pata uunista ja kääntele lihoista
esiin uudet paistopinnat. Laita pata takaisin uuniin ja jatka
paistamista 150 asteen lämmössä seuraavat puoli tuntia. Lisää
tämän jälkeen pataan kansi ja jatka paistamista 2,5 tuntia. Käännä
uunin lämpö pois päältä ja anna padan olla jälkilämmössä
vielä puolen tunnin ajan. Paistoaika on siis yhteensä 3-4 tuntia.
Tarjoile keitinperunoiden tai pottumuusin kanssa. Lykkäsin lautasen reunalle myös muutaman suolakurkkusen.
Tarjoile keitinperunoiden tai pottumuusin kanssa. Lykkäsin lautasen reunalle myös muutaman suolakurkkusen.
Note to self: Kannattaa tarkistaa paiston
puolivälissä nesteen määrä ja lisää sitä tarvittaessa. Omani
meinasi hieman kuivahtaa, kannesta huolimatta.
P.S. Jos aiot tänään torttuleipojaisiin, niin tässä taattuvarmat Runebergiläiset: KAKKU ja TORTUT
P.S. Jos aiot tänään torttuleipojaisiin, niin tässä taattuvarmat Runebergiläiset: KAKKU ja TORTUT