Syksy taisi nyt sitten tulla. Mutta kylläpäs kelpasi lämmitellä tämän maittoisan lihakastikkeen äärellä. Ei haittaa syystuulet tai pienet vesisateet. Hyvä ruoka, parempi mieli. Oli sitten arki tai viikonloppu.
POSSUKASTIKE
4:lle
Noin 450g possusuikaleita /
palapaistia tai mieluummin niskaa (kassler)
Voita paistamiseen
suolaa, pippuria
1 iso sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
vettä
soijakastiketta
reilu 1 tl dijon-sinappia
1 dl kermaa
Kuumenna paksupohjainen kattila tai
pata kuumaksi, laita pohjalle reilu köntti voita, anna ruskistua
kunnes se alkaa tuoksumaan viehkosti pähkinältä. Paiskaa sekaan
kevyesti suolatut ja pippuroidut possusuikaleet ja pistä
ruskistellen. Anna suikaleiden hetki tiristä ihan paikoillaan ennen
kuin isket lastan sekaan ja alat viuhtoa. Näin lihasnesteet pysyvät
lihassa ja ruskistaminen onnistuu.
Lisää mukaan hienonnettu sipuli, vähennä
lämpöä hiukan ja kuullota sipuli lihojen joukossa. Ripottele päälle 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoittele vielä
pari minuuttia.
Kaada mukillinen vettä joukkoon ja
sekoita, kunnes keitos kiehahtaa ja väri tasaantuu. Lisää päälle myös hiukan soijakastiketta, hiukan
lisää suolaa ja mustapippuria. Hauduta miedolla lämmöllä kannen
alla välillä sekoitellen vajaa tunti.
Pyöräytä mukaan reilu teelusikallinen dijon-sinappia, desi kermaa, sekoita ja
anna kiehua vielä viitisen minuuttia. Maista ja ihastu itseesi
entistäkin enemmän.
Tarjoile perunamuusin, raikkaan salaatin ja voissa kiehautettujen herneiden kera.