Voisin varmaan kohta luoda tänne uuden kategorian nimeltä vanhat (?) blogiklassikot. Herkussa ja koukussa tätä tehtiin jo vuonna 2009, meillä sitten heti perään 2013. Simppeli, toimiva, nopea ja maukas resepti, erityisesti vielä nyt, kun tomaatit ovat makoisia. Toimii taatusti myös kelmeiden talvitomaattien kesyttäjänä. Ihan alkujaan resepti on kuulemma Teresa Välimäen kynästä.
LÄMMIN TOMAATTI-FETASALAATTI
2 hyvin nälkäiselle tai 4:lle pieneen nälkään
2 rasiaa kirsikkatomaatteja (400 g)
1 pkt fetajuustoa (n. 150 g)
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
tuoretta tai kuivattua timjamia
mustapippuria
Kuutioi tai murustele feta ja laita
uunivuokaan minitomaattien kanssa. Tomaatteja ei kannata puolittaa,
laita ihan kokonaisena vain. Lisää vuokaan kaikki mausteaineet ja
sekoita. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile
hyvän leivän kanssa jotta saat mahtavan liemen dippailtua. Toimii myös hyvin erilaisten lihojen tai kanan lisukkeena.
Note to self: Version tätä jo
kertaalleen paprikalla höystettynä, korvasin sillä osan
tomaateista. Toimi hyvin niinkin.