maanantaina, elokuuta 26, 2013

Tomaattia ja fetaa


Voisin varmaan kohta luoda tänne uuden kategorian nimeltä vanhat (?) blogiklassikot. Herkussa ja koukussa tätä tehtiin jo vuonna 2009, meillä sitten heti perään 2013. Simppeli, toimiva, nopea ja maukas resepti, erityisesti vielä nyt, kun tomaatit ovat makoisia. Toimii taatusti myös kelmeiden talvitomaattien kesyttäjänä. Ihan alkujaan resepti on kuulemma Teresa Välimäen kynästä.

LÄMMIN TOMAATTI-FETASALAATTI
2 hyvin nälkäiselle tai 4:lle pieneen nälkään

2 rasiaa kirsikkatomaatteja (400 g)
1 pkt fetajuustoa (n. 150 g)
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
tuoretta tai kuivattua timjamia
mustapippuria

Kuutioi tai murustele feta ja laita uunivuokaan minitomaattien kanssa. Tomaatteja ei kannata puolittaa, laita ihan kokonaisena vain. Lisää vuokaan kaikki mausteaineet ja sekoita. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kanssa jotta saat mahtavan liemen dippailtua. Toimii myös hyvin erilaisten lihojen tai kanan lisukkeena.

Note to self: Version tätä jo kertaalleen paprikalla höystettynä, korvasin sillä osan tomaateista. Toimi hyvin niinkin.