maanantaina, maaliskuuta 04, 2013
Pelastaja-parsakaali
Onneksi on ruokablogit. Kun päässä on tyhjää ja jotain (kasvista) pitäisi syödä, niin ruokablogi pelastaa. Tämä parsakaali pelasti päivän. Ohje löytyi Marilta Jotain Maukasta-blogista, jossa oli käytetty fiinisti vähän useampaa kaalisorttia. Toimi kyllä vallan hyvin näinkin, pelkällä parsakaalilla.
PARSAKAALIA UUNISSA AASIALAISITTAIN
800 g parsakaalia
(1-2 sipulia)
Marinadi:
1/2 dl seesamöljyä
mustia sesaminsiemeniä
1 limen mehu
1 iso valkosipulin kynsi raastettuna
pala inkivääriä raastettuna
1 rkl soijaa tai ripaus suolaa
Huuhtele ja revi tai leikkele parsakaali nupuiksi. Silppusin myös varret pieniksi paloiksi mukaan ja nakkasin sekaan myös hieman sipulia suikaloituna. Sekoita marinadit ja anna kaalien marinoitua hetki.
Kaada uunipellille ja kypsennä 200 asteessa, kunnes kaalit ovat rapeita, hieman tummuneita ja kypsiä. Nauti mieluisan proteiinilähteen lisukkeena.
P.S. Vitsit mua huvittaisi leipoa. Mutta kuka ne leipomukset syö?