tiistaina, elokuuta 07, 2012

Svenssonin Paul ja tomaattisalaattiEn ole koskaan ollut mikään maailman suurin Strömsö-fani, mutta kieltämättä siellä on ollut kivoja ja päteviä kokkeja, kuten Michael Björklund ja nyt uusin ihastukseni, ruotsalainen Paul Svensson. Tai no, lähinnä olen siis ihastunut Paulin keittokirjaan Grilli kuumana.

Lainasin opuksen hetken mielijohteesta kirjastoreissulla. Illalla silmäilin kirjaa ja totesin, että tämähän on inspiroiva. Raahasin kirjan mukaan kesäparatiisinkin ja toteutin heti yhden lisukkeen, joka maistui mainiolle. Ei mitään ihmeellistä kommervenkkiä, mutta todella toimivaa. Ohjeen nimi oli muuten salaatin sijaan hillo, liekö käännöskukkanen.

Kirjasta vielä sen verran, että makuyhdistelmät ovat nokkelia ja reseptit helppoja toteuttaa muullakin kuin grillillä. Grillauksen tekniikkaosuus ja sen tyyppinen sisältö asiallista ja sitä on sopiva määrä. Kuvat ovat kauniit ja taitto tyylikäs (Ei kai ruotsalaiset rumaa teekään!) Erityispapukaijamerkki sisälämpötilatiedoista niin lihoille kuin kaloillekin. Niistä ei varmaan ikinä voi vaahdota liikaa.

Kirjan saa omakseen muuten superedullisesti Adlibriksestä. Tein tänään pientä hintakartoitusta.


FETALLA, OREGANOLLA JA ETIKALLA MAUSTETTU TOMAATTISALAATTI

3 pieneksi kuutioitua tomaattia (meillä osittain kirsikkatomaatteja)
1/2 pieneksi kuutioitua kurkkua
75 g pieneksi kuutioitua fetaa
1 salottisipuli (meillä kesäsipuli varsineen)
1 dl oliiviöljyä
2 rkl etikkaa (meillä sherryviinietikka)
3 oksaa oreganoa revittynä
suolaa ja mustapippuria

Yhdistä kaikki ainekset ja anna maustua 20 minuuttia enne tarjoamista. Sopii melkeinpä minkä vaan grillatun ruuan lisukkeeksi.

Note to self: Poistin tomaateista suurimman osan siemenistä, koska seoksesta olisi tullut muuten aika liemevää