Jatketaan tahna ja dippilinjalla vielä toinenkin postaus.
Kun kasvihuone puskee kurkkua aikamoista tahtia, yrttimaa pullistelee ja grilli käryttää lähes joka ilta (siis kesäparatiisissa, ei täällä kotona), niin mihinkäs sitä muuhun alkaisi kuin soosin tekoon. Toistaiseksi en ole uskaltautunut grillaamaan kurkkua.
Ja vaikka Kreikka ei ehkä olekaan niin kovin pop tällä hetkellä, niin tsatsiki kyllä on. Perinteinen tsatsiki sai vähän toisenlaista twistiä omenasta. Respeti-innoitusta Maku-lehdestä ja Hesarista.
OMENATSATSIKI
noin 2,5 dl paksua jogurttia
1 omena
1/2 kurkku
1 valkosipulin kynsi
sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
tilkka oliiviöljyä
tuoretta timjamia silputtuna
ripaus suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
Timjamin sijaan voit kokeilla maustaa tsatsikin teelusikallisella raastettua piparjuurta ja 2 ruokalusikallisella hienonnettua persiljaa.
Valuta jogurttia, jos se on kovin liemevää.
Raasta omena (kotimaista omenaa ei tarvitse kuoria) ja kurkku. Purista kurkusta ylimääräinen neste pois.
Sekoita raasteet jogurtin joukkoon. Mausta silputulla valkosipulilla, timjamilla, sitruunamehulla, öljyllä, suolalla ja pippurilla. Tarjoa grillatun lihan tai kalan kaverina. soveltuu myös mainiosti makkaroiden pariksi.
Pienet kurkut matkalla isoiksi.
Isot kurkut matkalla ruokapöytään.