sunnuntai, joulukuuta 18, 2011

Seljankukka-omenaglögi


Tsajut-blogissa tarjoiltiin viehkeän kukkaisaa seljankukka-omenaglögiä. Meillä lymysi jääkaapissa kesän jäljiltä seljankukkamehupullo, jonka oli korkea aika käyttää eli päätyä glögiin. Seljankukkamehu itsessään on ihan jees, mutta jotenkin mun makuun kuitenkin liian kukkaisaa. Sama ongelma, kuin monissa Gewürztraminer-viineissä. Mutta näin omenamehuun sekoitettuna ja mausteilla höystettynä se maistui oikein hyvin. Noudatin Sadun ohjetta kiltisti, mutta terästin glögin rommilla.  

Sadun seljankukka-omenaglögi

reilu satsi

1 l valmista omenamehua
6 dl seljankukkamehua
2 kanelitankoa
1-2 rkl kokonaisia neilikoita
4 tähtianista
tuoretta inkivääriä 3 cm kuorittuna

Sekoita seljankukkamehu tiivisteestä 6 dl valmista juomaa. Laita mehut kattilaan ja lisää mukaan mausteet.Kiehauta.

Anna maustua kattilassa 15 minuuttia.Siivilöi mausteet pois.

Tarjoa kuumana ja terästä vodkalla tai rommilla, jos haluat.