perjantaina, marraskuuta 25, 2011

Bresaolaa ja granaattiomenaa


Tätä ruokaa nimitettiin sanaparilla pyhä yksinkertaisuus. Kyseessä on Suolaa ja hunajaa-blogin esittelemä carpaccio bresaolasta, sopii erinomaisesti perjantai-iltaan. Perjantaisin kun ei millään yleensä jaksa alkaa tekemään mitään töisevää, mutta haluaa nautiskella jotain vähän erityisempää viikonlopun alkamisen kunniaksi. Ja mitä on bresaola? No ilmakuivattua naudanlihaa, ihanan suolaista. Jos ilmakuivattu kinkku on mielestäsi liian rasvaista niin kokeile tätä. Maukasta ja aromikasta, mutta ei niin rasvaista kuin possu.

Koskahan sitä oppisi suunnittelemaan perjantaina herkut jo torstaina ja kävisi kaupassakin vaikka ihan virkeänä, silloin torstaina?

Bresaola-carpaccio granaattiomenalla
Kahdelle iltapalaksi

100g Bresaola-siivuja
Vajaa 1/2 granaattiomena
Parmesaania
1/2 ruukullinen rucolaa
Mustapippuria myllystä


Asettele bresaolasiivut lautasille. Asettele mukaan rucolaa, kahden hengen annokseen noin 1/2 ruukkullista on aika sopiva määrä.

Höylää päälle reilusti parmesaanilastuja, liruttele päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria.

Paahda kourallinen pinjansiemeniä kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi.

Ripottele lopuksi systeemin päälle granaattiomenan siemenet* ja paahdetut pinjansiemenet. Toimii myös ilman pinjansiemeniä, jos sattuvat olemaan loppu.

Granaattiomenan siemenet saa kätevästi irti, kun kopsuttelee napakasti puolikasta granaattiomenaa ulkopuolelta. Tee homma syvähkössä kulhossa niin minimoit roiskeet ja ihanan raikkaat ja rapeat siemenet ropisevat suoraan kulhoon.

Ylijääneet granaattiomenen siemenet voi muuten herkutella seuraavana päivänä aamiaisjogurtin päällä. Tai lisätä vihreän salaatin joukkoon piristeeksi. Tai vaikka minne, ovat todella monikäyttöisiä.