torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Virittäytymistä - sitruunarisotto


Viime viikonloppuna aloitimme virittäytymisen tulevan Italian matkan tunnelmaan. Pöytään katettiin "sitruunapuuroa". Tulevana viikonloppuna suuntaamme sitten kohti Saapasmaan pohjoista.

Risotosta tuli aika raikasta ja sitruunaista, tosin voi ja parmesaani pehmensivät ja täyteläistivät sitä mukavasti. Risotto teki lisukkeen virkaa paistetulle kalkkunan rintafileelle.

Raikas sitruunarisotto


1 sipuli silputtuna
1 solo valkosipuli silputtuna
250g risottoriisiä
0,5l kanalientä
0,25l valkoviiniä
1 sitruunan kuori raasteena
1 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä
50-70g voita
100g tuoretta parmesan-raastetta

koristeeksi silputtua tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa

Laiskista sipulit oliiviöljyssä padassa. Lisää riisi ja pyörittelel, kunnes se on öljyyntynyt. Lisää kuumaa kanalientä ja viiniä (ei kuumaa) kauhallinen kerrallaan. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen lientä ja sitruunan kuori ja loppupuolella sitruunamehu. Kun liemi on lisätty, tarkista riisin kypsyys, riisi saa olla al dente. Lisää voita ja runsaasti parmesaania. Risotto saa jäädä samettisen märäksi.

Tästä tuli aika ihanan raikasta ja sitruunaista, tosin voi ja parmesaani pehmensivät ja täyteläistivät sitä mukavasti. Risotto toimi lisäkkeenä kalkkunan rintafileelle.