tiistaina, lokakuuta 23, 2007

Tummanpuhuva suklaakaunotar


Myöhäisheränneenä tämän kuukauden ruokahaasteeseen olin jo lyödä hanskat tiskiin aikapulan iskiessä. Olin kuitenkin onneksi hamstrannut suklaata kaappiin ja sitten, jo toivosta luopuneena, muistin punajuuri-suklaakakun! Tämä ohje sattui silmiin jo aiemmin syyskesällä jotain pirkkayhteishyväbonus-lehteä selaillessa. Googlettamalla sama ohje löytyi Yhteishyvän sivuilta. Nyt olikin todella hyvä tilaisuus testata tätä mielenkiintoista yhdistelmää.

Ja se maku: Ensimmäinen maistelu suoritettiin kakun ollessa vielä hieman haalea. Maut tasaantuvat varmasti vielä kakun jäähtyessä seuraavaan päivään. Tämä ei todellakaan ole mikään tyypillinen suklaakakku. Mausteinen, oikeastaan vähän niin kuin porkkanakakku, mutta suklainen ja hmmm... jotain muuta muhevaa. Saattaisin lisätä taikinaan pähkinöitä tai manteleita, jos vain voisin. Makea kuorrutus tuo vahvaa kontrastia kakkuun.

Punajuuri-suklaakakku
8 annosta

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria (laitoin 1 dl tavallista ja 0,5dl intiaanisokeria)
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 dl punajuuriraastetta
100 g tummmaa suklaata
1 dl öljyä
1 dl omenahilloa

Kuorrutus:
25 g voita
50 g sulatejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Kuori ja raasta punajuuri. Sulata suklaa varovasti. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla ja pähkinöillä.