maanantaina, huhtikuuta 09, 2007

Käry



Pääsiäisen kärsimyslampaasta, pashasta, suklaamunista ja mämmistä taintuneina ravitsimme itseämme eilen poronkäristyksellä. Oivallista vaihtelua.


Innokkaana Lapin kävijänä tunnettu isäukkelini on meillä itseoikeutetusti the one and only poronkäristyksen tekijä. Juttuun kuuluu aina paljon voita, kunnollista poron lihaa ja suolaa. Valmistusastiana toimii musta valurautapata, nuotiotulia ei sentään viritellä…

Lautaselle kelpuutetaan reilulla voilla höystetty perunamuusi, puolukkasurvos ja maustekurkut. Juomaksi voi valita olutta, maitoa tai vettä. Tämän setin kanssa ei oikein viineillä pelata.

Tämän ruoan suuri viehätys piilee juurikin sen yksinkertaisuudessa. Simppeleitä ja aitoja makuja, laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Harmi vain, että kunnollista käristyslihaa ei täältä etelästä ihan helpolla saa. Kärylihan joukossa on aina kauheasti kalvoja ja ihmeellisiä rämmäleitä. Uusia tuulia poronlihan hankintaan voisi hankkia vaikka Deliporosta, jonka valikoima tekee vaikutuksen!