maanantaina, elokuuta 11, 2014

Svenssonin Paulin porkkanat


Heinäkuussa on ollut grillailusäät melkomoisen kohdillaan. Enkä kyllä valita tästä elokuustakaan. Jossain vaiheessa kesää tulee kuitenkin se tilanne, että mitä ihmettä mä nyt grillaisin tai mitä lisukkeita keksisin. Tuntuu, kuin kaikkea olisi tehnyt jo sen sata kertaa.

Ikisuosikkini Svenssonin Paulin grillauskirjasta (Grilli kuumana) on peräisin näiden mainioiden kirpakoiden porkkanoiden resepti. Ihana Paul ja ihanat porkkanat!

PORKKANAT SITRUUNAN, MANTELIN JA KORIANTERIN KERA
4:lle

20 nuorta porkkanaa
oliiviöljyä

Kastike:
1 rkl korianterin siemeniä
2 sitruunan kuori ja mehu
3 rkl valkoviinietikkaa

3 rkl kaltattuja manteleita
1/3 punaista chiliä silputtuna
1 nippu korianteria silputtuna

merisuolaa
suolaa ja pippuria

Keitä porkkanat kevyesti suolatussa melkein kypsiksi, noin 2-3 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja vetäise kuori sormilla pois. Pyörittele porkkanat tilkassa oliiviöljyä ja grillaa ne kauniin värisiksi

Valmista kastike hienontamalla korianterin siemenet yhdessä raastetun sitruunankuoren kanssa morttelissa. Lisää joukkoon sitruunamehu, viinietikka ja öljy (yksi osa viinietikkaa ja yksi osa oliiviöljyä). Mausta suolalla ja pippurilla.

Taittele folio paketiksi ja laita sen sisään mantelit ja 1/2 tl suolaa. Pane paketti ritilälle ja paahda mantelit silloin tällöin ravistellen kullanruskeiksi. Siirrä porkkanat vadille, ripottele päälle mantelit, chili ja korianteri. Lisää kastike ja mausta lopuksi merisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Loistava, kirpsakka lisäke melkein mille vain grillatulle lihalle tai kalalle!

Note to self: Jos ahdistut tuoreesta korianterista, niin kokeile sijalle lehtipersiljaa. Onneksi itse olen jo hieman oppinut tajuamaan korianterin päälle. Ihan hieman.