Perjantai on erinomaisen sopiva pizzapäivä. Tällä kertaa kokeilin tehdä sen tipo 00-jauhoista. Sikahelppo tehdä koneella ja älyhyvä lopputulos.
PIZZATAIKINA NAPOLILAISITTAIN
500 g Tipo 00-jauhoja
325 g vettä
10 g suolaa
3g kuivahiivaa
Sekoita jauhot kuivahiiva ja suola
keskenään. Lisää taikinaan vesi. Jos teet taikinan koneella,
vaivaa ensin hitaalla 2 minuuttia, sitten nopeammalla teholla 5
minuuttia ja sitten taas hitaammalla teholla 2 minuuttia.
Peitä taikina ja anna nousta 1,5-2
tuntia tai kunnes se on turvonnut kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Tee
iso pallo ja jaa taikina 3 x 275 g painoiseen palaan. Muotoile palat
palloiksi. Jauhota kevyesti vehnäjauhoilla ja peitä kostealla
pyyhkeellä tai tuorekelmulla, jotta pizzataikinan pinta ei kuivahda.
Taikinapallojen pitää olla pehmeitä ja silkkisiä, jotta niitä on
helppo työstää. Anna pallojen levätä ainakin tunti, jotta niistä
on helppo työstää ohuita, rapeita pizzapohjia.
Jos et tarvitse pizzapohjia heti
tunnint päästä, laita ne jääkaappiin, kunnes olet valmis
aloittamaan. Taikinanhan voi tehdä vaikka(perjantaina) aamusella valmiiksi, jolloin
se on näppärästi valmii na, kun illalla valuu väsyneenä töistä
ja nälkä on kova!
Sitten vain kaulitsemaan, täyttämään
ja paistopuuhiin. Sitten lasiin ihana punkku tai sitten rapeasti humaloitu olut.
Pizzataikinan reseptin alkukoti on täällä.