sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2012

Suuri munkkihuijaus eli donitsimuffinssit


En suuremmin rakasta uppopaistamisen kärtsää keittiössämme, joten jätin munkinpaiston suosiolla väliin tänäkin vuonna. Mutta nämä Fanni & Kanelin Tiinan aikanaan postaamat donitsimuffinssit olivat ihan yliveto munkinkorvike. Menivät tänään melkein täydestä limettisen minttusiman kanssa. Kyseinen juoma sai muuten välittömästi lempinimen mojito-sima. Hyvin maistui ja oli kuulemma aika vinkeää. Miespuolinen olisi kaivannut sekaan loruaksen vaaleaa rommia… Todellinen vappujuoma siis!


Tein muffarit maidottomina, kookosvesi toimitti nesteen virkaa hienosti. Kauramaito sopisi varmaankin myös. 

Donitsimuffinssit
30 minikokoista tai noin 15 isoa

4,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

0,5 tl kanelia

ripaus muskottipähkinää

ripaus tonkapapua raasteena
0,75 dl rypsiöljyä

2 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl maitoa (meillä kookosvesi)

Pinnalle:

50 g voita (tai maidotonta margariinia)

1 dl sokeria

1 rkl kanelia

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja muskottipähkinä. Sekoita eri kulhossa öljy, sokeri, kananmuna ja maito. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikina kevyesti voideltuun metalliseen minimuffinivuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Poista muffinissit vuoasta lämpiminä. Huom. paistoaika pitenee hieman, jos teet isompia muffinsseja.

Sulata voi tai margariini. Sekoita sokeri ja kaneli lautaselle. Kierittele lämpimät muffinssit ensin nopeasti voisulassa ja sitten kanelisokerissa. Karista ylimääräiset sokerit pois ja anna jäähtyä.