maanantaina, helmikuuta 09, 2009

Nigellan nuggetit


Nämä Nigellan kananuggetit voisi melkein laittaa luokkaa terveysruokaa. Jos jättää frittauksen väliin näitä voi napsia ihan hyvällä omalla tunnolla maanantaileffan seuraksi. Soosiksi voi kokeilla vaikkapa mojoa. Ja kun lohkoperunatkin tekee uunissa itse niin ne vasta terveysruokaa onkin. :)

Muualla blogistaniassa näitä on tehty varmaan jo aikaa päivää sitten mutta meillä tullaan aina vähän jälkijunassa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja kuten arvata saattaa, eihän minulta sitten löytynyt kaapista kaikkia raaka-aineita (niitähän oli listalla ihan jopa kolme!) niin jouduin vähän soveltamaan. Mutta ei paha näinkään!

Kananuggetit vähän Nigellan tyyliin

2 luutonta broilerinfilettä
n. 2-3 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
sopivasti suolakeksejä (suosituksena Ritz-crackerit) esim. morttelissa tai muovipussissa murskattuina
tai suolattuja, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja korppujauhoja

Leikkele broilerin rintafileet nuggettimaisiksi palasiksi, esim. kahdeksaan osaan. Pane viipaleet piimään sopivantiiviiseen marinointipussiin tai (kannelliseen) kulhoon ja jätä jääkaappiin marinoitumaan. Meillä ei tietenkään ollut mitään fileitä vaan jossain mielenhäiriössä olin ostanut broiskurämmäleitä (suikaleita tms.) s-marketin -50% alelaarista. En suosittele niitä tähän käyttötarkoituseen enkä oikein muutenkaan...

Lämmitele uuni noin 225 asteeseen. Laita suolakeksimurut laakeaan astiaan. Valuta broilerinpalat ylimääräisestä marinadista ja pyörittele niitä kauttaaltaan keksinmuruissa. No eihän meillä mitään suolakeksejä myöskään ollut, korvasin ne sitten paahdetuilla ja suolatuilla kurpitsansiemenillä, joita lymyili kaapissa Barcelonan retken jäljiltä. Kurpitsansiemenet tempaisin blenderiin ja rouheeksi. Sekoitin siemenrouheeseen vähän ruiskorppujauhoja. Ihan hyvin meni näinkin, tosin kauniimman paistopinnan värin saisi varmaan noilla crackereilla. Asettele nuggetit uunipellille ja paistele uunissa 15–20 minuuttia. Nuggetit voi alkuperäisen ohjeen mukaan fritata öljyssä. Frittausaika noin pari minuuttia tai niin kauan, että nuggetit saavat kauniin värin. Sen jälkeen niitä kannattaa valuttaa vielä jonkin aikaa talouspaperin päällä.

keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Piimäinen pannacotta


Hups ja hyvää helmikuuta! Aika rientää niin mahdottoman nopeasti... Vihdoin on kaikki opintojen paperit palautettu ja voi alkaa elämään tätä oikeaa ihmisten elämää. Ja odotella kevättä!

Erään ankean tammikuisen opiskeluillan dinnerin sulostuttajiin kuului tämä Sillä sipulista bongattu piimäisä pannacotta. Raikasta ja ihanan lohkeilevaa. Tosin, minä taidan siltikin olla ihan sen klassisen pannacottan ystävä. Mutta onhan tämä ikään kuin vähän keveämpää, vai? Illallisvieraat saavat vapaasti ilmaista mielipiteensä tuonne kommenttilootaan. :)

Ohjetta noudatettiin kiltisti ja näin se meni:

Piimäinen pannacotta

2,5 dl maitoa
110 g sokeria
hieman sitruunamehua
(2,5 dl piimää + 2,5 dl kermaa) TAI 3 dl piimää ja 2 dl kermaa
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta maito ja sokeri. Lisää joukkoon sitruunankuoret tai -mehu ja pehmenneet liivatelehdet. Anna jäähtyä ihan hetken ja lisää joukkoon piimä sekä kerma. Sekoita hyvin (ja siivilöi, erityisesti jos käytit sitruunankuoria). Kaada pieniin vuokiin tai laseihin hyytymään jääkaappiin. Koristele marjoilla tai hedelmillä juuri ennen pöytään laittamista. Näillä pienillä annoskupposilla tästä satsista tuli 6 annosta.